Alrasol en A.R.I. laten je zonnepanelen draaien bij stroomuitval met het PV-HPS-systeem.

1)    Het volautomatisch PV-HPS-systeem is een universeel flexibel systeem.
De energie van de PV-panelen wordt gebruikt om de batterijen op te laden, zodra deze batterijen volledig opgeladen zijn gaat het systeem automatisch terugleveren aan het net.
Maar bij stroomuitval neemt dit HPS-systeem ogenblikkelijk de stroomvoorziening over vanuit de batterijen.
Deze omschakeling gebeurt zo snel dat zelfs de moderne computers en servers niet uitvallen.
Naargelang het aantal batterijen kan u meer of minder zaken laten werken.

Voor meer informatie neemt u best contact op met Alrasol.

Dit volautomatisch PV-HPS-systeem kan ook gebouwd worden als een volwaardig drie-fasig systeem waardoor grotere vermogens en het gebruik van motoren mogelijk wordt.

 

2)    Een eenvoudiger oplossing is een systeem dat geen gebruik maakt van uw eigen zonnepanelen ( lijkt op een dieselgenerator).
De batterij wordt opgeladen met netstroom en zal ontladen tijdens stroomuitval. Bij stroomuitval moet je het systeem handmatig activeren en een verlengkabel aansluiten net zoals bij een dieselgenerator. Je kan dan een aantal toestellen laten werken.
Met een paar honderd watt voor sturing CV, frigo, diepvriezer en enkele led-lampen kan je al snel enkele uren overbruggen. Indien er langere tijd een stroompanne is zal dit systeem ook uitvallen.

 

3)    Een verbeterde versie is een automatische oplossing waarbij de sturing bij stroomuitval automatisch een deel van de woning van stroom voorziet vanuit de batterijen. Deze oplossing maakt geen gebruik van de zonnepanelen.        

4)    Alrasol is al enkele jaren actief bezig met het optimaliseren van de “selfconsumption” bij photovoltaïsche zonne-energie systemen.
Bij een zonnepaneleninstallatie van boven de 10KW kunnen we met het HPS-systeem er dagelijks voor zorgen dat een groot deel van de overproductie gestockeerd wordt in batterijen en als de zon wegvalt deze stroom terug wordt gebruikt.
Hierdoor moet men minder stroom terugleveren aan een prijs van ongeveer 5 cent om dan even later deze stroom aan 20 à 25 cent terug te kopen!!!

3-fasige HPS Batterijopslag

HPS 3-fasig Baterijsysteem op Lood Gel batterijen met 3mppt’s en 15kVA aan PV zonnepanelen

 

PV-Hybrid Power solutiion – PV-HPS met batterijopslag

Het PV-HPS systeem

Fotogallerij PV-HPS en HPS