Totaaloplossing voor de energietechnieken van uw woning

Kijk hier voor een film met de uitleg

De Nilan Compact-serie is een compact toestel voor ventilatie met actieve en passieve warmterecuperatie, sanitair warm water, koeling en verwarming.
We hebben een reeks van systemen met verschillende functies en opties.
Er is zeker één oplossing die aan uw verwachtingen voldoet.

De combinatie van een passieve tegenstroomwarmtewisselaar en een miniwarmtepomp
zullen ervoor zorgen dat er bij het ventileren geen energie (warmte) verloren gaat.

Het energieverbruik voor verwarming en sanitair warm water zal aanzienlijk dalen omdat de energie ervoor nodig, wordt gerecupereerd uit de afvallucht.
De energie aanwezig in de afvallucht wordt eerst onttrokken via de passieve warmtewisselaar om daarna via de miniwarmtepomp nog heel wat energie te kunnen recupereren.
De herwonnen energie zal worden aangewend voor  het sanitair warmwater en extra verwarming om de inkomende verse lucht te verwarmen.
Uitbreiding naar verwarming met de warmtepomp maken een totaaloplossing mogelijk.
De warmterecuperatie, de lange levensduur en de korte terugverdientijd maken de Compact tot een goede investering.

 

Compact P

De compact P  beschikt over dezelfde functionaliteiten als
de VP &8 Compact, maar is verder speciaal ontwikkeld voor
gebruik in passiefhuizen en voldoet aan de geldende voorschriften
voor dit type huisvesting.

De Compact P slechts één van de drie compacte systemen op de markt waarvoor een certificaat werd uitgereikt  door internationaal erkende Passivhaus Institut te Darmstadt (Duitsland), overigens de bedenker van het passiefhuis-concept.Dit certificaat is uw garantie dat het systeem aan de voorwaarden voldoet en kan worden geïnstalleerd in een passiefhuis. Verder onderzoek wordt overbodig.

 

 

 

Compact P UVP

Met een VP18 Compact UVP oplossing kan uw energiefactuur voor de verwarming tot 50% dalen. Het elektrisch verbruik van de lucht-water warmtepomp zal voor elk verbruikte kW, u het  *viervoudige in kW aan verwarmingsvermogen teruggeven. (*afhankelijk van de buitentemperatuur).

Met deze oplossing, wordt het mogelijk zelf-onderhoudend te bouwen. Met de van nature aanwezige energie in de lucht wordt het mogelijk onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen zoals gas, olie, .. . De VP18 compact UVP geeft je de mogelijkheid te kiezen voor een verwarmingssysteem dat gebruik maakt van de reeds aanwezige energie en te genieten van al de voordelen welke zich vertalen in een merkbaar lagere energiefactuur en een goed en gezond klimaat.

De VP18 Compact UVP beschikt over dezelfde functies, voordelen en opties als de VP18 compact, maar zal bijkomend de buitenlucht gebruiken om de woning te verwarmen. Het systeem is uitgerust met een lucht-water-warmtepomp voor buitenopstelling  (men plaatst deze tegen de gevel). De lucht-water-warmtepomp onttrekt energie aan de buitenlucht en zet deze om in warmte.
Deze warmte zal worden gebruikt ter verwarming van het water in de laag-energieradiatoren of vloerverwarming doorheen de woning.