Een woordje uitleg

In een zonnecel wordt licht rechtstreeks omgezet in elektriciteit. Een zonnecel bestaat uit een dun plaatje met aan de bovenzijde een negatieve lading en aan de onderzijde een positieve lading. Dit plaatje is gemaakt van halfgeleidend materiaal, meestal silicium, dat alleen maar goed geleidt als er licht op valt. Een zonnepaneel bestaat uit meerdere plaatjes die onderling in serie verbonden zijn, zodat er een groter vermogen ontwikkeld wordt.

 

 

Zonnepanelen voorzien u van groene energie

Deze panelen worden nog eens onderling verbonden. De panelen ontwikkelen een gelijkstroom, die op zijn beurt door een omvormer wordt omgezet in een wisselstroom die dezelfde eigenschappen heeft als de netstroom. Deze stroom wordt verbruikt door de huishoudelijke toestellen, maar dan gaat uw teller trager draaien. Is er een teveel aan stroom dan wordt deze terug op het net gestuurd, wat resulteert in het terugdraaien van de teller. Is er te weinig zon en dus te weinig stroom, zal er stroom uit het net gehaald worden zodat u steeds uw comfort behoud.

Wat de Groenestroomcertificaten of GSC betreft :

Voor alle stroom die geproduceerd wordt door uw panelen krijgt u GSC betaald, dit wordt gemeten via een extra teller in uw zekeringenkast.

Het bedrag van deze GSC zal in de komende jaren steeds verminderen en ook de duur zal ingekort worden.( meer info zie onder subsidies )

PV panelen                 Opbrengst                Plaatsing

Montage                      Vermogen                Subsidies

Servicedienst