Meten is weten.

Als je  zou weten waar er iets fout is aan de woning of aan uw zonnepanelen dan kan je veel juister en gerichter uw verbouwing of opbrengst aanpakken.
Dus een analyse met onze infraroodcamera  is nooit weggegooid geld.

Thermografie Testo 885-1


 

 

 

 

 

 

 

Wat is thermografie en wat is een infraroodcamera?

Met een thermografische camera kan je in plaats van kleuren, de temperatuur in beeld brengen.
Dit gebeurt met een thermografische camera: een camera die is uitgerust met een optiek voor infrarood en een detector die de golflengte analyseert.
De infraroodcamera detecteert infraroodstraling of “warmtestraling”.
Met deze camera is het mogelijk om zeer nauwkeurig temperaturen te meten en deze informatie om te zetten in een visueel beeld.

Bij een thermogram wordt normaal gesproken altijd de temperatuurschaal weergegeven. In veel gevallen hebben lage temperaturen hierop een donkere kleur en de hogere temperaturen lichtere kleuren. De Schaal is echt noodzakelijk om het beeld te kunnen interpreteren.

 

Wat kun je meten, opsporen en controleren met een infraroodcamera?

  • Koude en warme bruggen
  • Luchtlekken
  • Isolatiefouten (vb. bij na-isolatie van spouwmuren)
  • Controleren verwarmingsinstallaties en boilers
  • Opsporen van verborgen constructies of bouwfouten
  • Opsporen van verborgen leidingen
  • Controleren van zonnepanelen
  • Controleren van vloerverwarming

Voorbeeld thermografischonderzoek :

Isolatieproblemen en koudebruggen

Thermisch totaalbeeld van de woning

Bij deze woning is duidelijk te zien dat er zeker aan de voordeur zeer veel verliezen zijn.
Dit kan meestal opgelost worden door de deur bij te regelen of bijkomende tochtstrips te plaatsen zodat deze beter aansluit.
Natuurlijk is het vervangen van oude deuren en ramen een betere oplossing maar niet altijd noodzakelijk. Door het verminderen van de lekverliezen aan de ramen en deuren komt er minder koude lucht binnen.

warmteverlies langs gevels

 

 

 

 

 

 

 

 

Verliezen van een boiler in beeld:

Deze boiler werkt nog heel goed maar is eigenlijk versleten. De isolatie van deze boiler is versleten en laat heel veel warmte ontsnappen. De temperatuur in deze kelder is ongeveer 9°C en de buitenkant van de boiler is ongeveer 18°C. Hierdoor koelt de boiler veel sneller af en moet de elektrische boiler sneller weer aanspringen om het water terug op te warmen, ook al is er geen warm water verbruikt.

Controle isolatie en verliezen van boilers

boiler aan vervanging toe

 

 

 

 

 

 
Zoals uit bovenstaande voorbeelden blijkt is thermografie geen overbodige luxe.

Alrasol beschikt over de Testo 885-1 Thermografische camera. Met deze camera kan je gemakkelijk alles heel nauwkeurig in beeld brengen. Testo voorziet ook een handig en overzichtelijk programma om alle beelden met de nodige bemerkingen af te leveren.

Gaat u renoveren of hebt u een oude woning gekocht en u wil graag weten hoe het staat met de isolatiewaarde van uw woning, liefst zonder breek- of kapwerk? Dan kan u beroep doen op onze thermografie-ervaring.

Ook voor een nieuwbouwwoning is thermografie een controlemiddel om zeker te zijn van de correcte afwerking van aannemers.

Wij komen bij u langs en doorlopen alle vragen/ opmerkingen. Daarna wordt uw woning doorgelicht met onze thermografische camera. Tijdens dit bezoek kunnen we zeker enkele richtlijnen aangeven maar u ontvangt altijd een gedetailleerd verslag van onze bevindingen en raad.

Graag meer info?
Aarzel niet ons te contacteren.  012 / 45 87 22     of    info@alrasol.be  of  klik  hieronder