Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is in feite een gewone boiler voor het huishoudelijk warm water.
De verwarming bij een warmtepompboiler gebeurt niet door een elektrische element of brander, maar door de warmte uit de omgevingslucht te halen. We gebruiken dus de lucht als energiebron.

De afgekoelde en ontvochtigde lucht wordt afgevoerd volgens de wensen van de klant. Zo kan die koele lucht gebruikt worden om een berging koel te houden of een kelder maar kan ook naar buiten worden afgevoerd.
Indien er kanalen moeten worden gelegd wordt dit volgens het goede vakmanschap van Alrasol uitgevoerd.

Zeer interessant is dat onze warmtepompboiler tegelijk ook een zonneboiler kan zijn.

  • De warmtepompboiler  is voorzien van een interne warmtewisselaar in het vat zodat deze met een thermisch zonnepaneel kan gekoppeld worden. Dit betekent dat u dan uw sanitair warm water in de zomer kan opwekken via het zonnepaneel en in de winter uit de omgevingslucht. Het beste van beide werelden dus!
  • Het grote voordeel hiervan is dat de warmtepompboiler eigenlijk een zonneboiler (door het aankoppelen van een zonnepaneel)  wordt en u dan kan genieten van de subsidies van zonneboiler.
  • De subsidies voor 2014 zijn  zeer interessant.
    Via de netbeheerder in bestaande woningen aangesloten op het distributienet op 1/1/2006.
    De premie bedraagt 550 euro per m², met een max van 2750 euro en max. 50% van de factuur. Ook voor nieuwbouw geldt deze regeling.
    Europees Solar Keymark label verplicht.