COMBI – FLOOR en/of  POOL +
sanitair warm water

Thermische panelen voor COMBI zonneboiler

Voor deze toepassing heeft men uiteraard een

grotere oppervlakte van het

thermisch paneel nodig.

Minimum 12 m² op 800 à 1000 liter boiler.

 

 

 

Deze toepassing is een ondersteuning voor ruimteverwarming en/of zwembadverwarming met zonne-energie en zeer ruim voor sanitair warm water. De combi- systeem kan vrijwel nooit volledig een klassieke woningverwarming vervangen.

Het combi – systeem beantwoordt een groot deel van de energievraag voor sanitair warm water en een deel voor woningverwarming en/of zwembadverwarming.

De energiebesparing voor het sanitaire warm water situeert zich tussen de 60 en 75%. Dit ligt aanzienlijk hoger dan de standaard zonneboiler, aangezien de opbrengst van het grote oppervlak in de maanden zonder woningverwarming, volledig naar het sanitair gaat.

De energiebesparing voor verwarming is sterk afhankelijk van de isolatiewaarde en de compactheid van de woning, alsook van het vloeroppervlak. Om een installatie te dimensioneren, gaan we uit van het te verwarmen vloeroppervlak.

 

We moeten ons altijd bewust blijven dat we onze woning verwarmen in de koude periode van het jaar en dat net dan de zonne-energie het geringst is.

Dus vraag van energie en aanbod van energie loopt niet op hetzelfde moment van het jaar.

We kunnen ook de combi- FLOOR en POOL samen in één systeem brengen waardoor het rendement nog veel hoger is. Zo’n toepassing is zeer zeker de investering waard.

( Combi FLOOR + POOL in één systeem is ter plaatse te bekijken of het haalbaar en logisch is)

Zonneboiler