Voordelen + garantie van onze zonneboiler

Paneel Is zeer duurzaam. Is reeds 35 jaar functioneel in werking. Dat zegt ook al iets over de kwaliteit.
Terugloopsysteem Is de eenvoud zelve qua techniek.
Hierdoor ook minder risico op defecten.
Nergens druk in het systeem
Veilig in zomer en winter Kan niet oververhitten en ook niet bevriezen.
Gewoon water in het primaire circuit Er worden geen chemicaliën zoals antivries toegevoegd aan het primaire collectorcircuit van de zonneboiler. Het ontbreken van zuurstof (gesloten systeem net als bij een centraal verwarmingssysteem) voorkomt corrosie van de metalen delen.
Inox zonneboiler Is uiteraard voor de toepassing van zonneboilers de enige degelijke mogelijkheid. Heeft dus een zeer lange levensduur.
Verwachte levensduur De uitvinding om drukloos te werken en om het primaire collectorcircuit van de zonneboiler af te dichten tegen binnendringende zuurstof, verlengt de levensduur van het zonne-energiesysteem tot meer dan 25-30 jaar.
Terugverdienen van de investering Het terugverdienen van een zonneboiler is sterk afhankelijk van het verbruik van warm water. Hoe meer men zinvol verbruikt hoe vlugger men de zonneboiler heeft terugverdiend. Iedereen gebruikt dagelijks warm water en dit zijn hele leven lang. Dus de hoeveelheid warm water is echt wel aanzienlijk en het installeren van een zonneboiler is zeker verantwoord.
Zeker als een specifieke dimensionering kan uitgewerkt worden volgens onze jarenlange ervaring.
Doordat we met een terugloopsysteem werken kunnen we geheel anders dimensioneren dan de volle systemen.
Rendement en onderhoud Omdat er gewoon water in het primaire circuit zit van de zonneboiler besparen we op de dure chemicaliën en bovendien is er geen onderhoud nodig.
Het rendement ligt hoog omdat water gemakkelijker warmte opneemt en afgeeft dan antivries.
Bij het stoppen van de circulaite loopt al het warme water dat in de leidingen zit terug in de boiler, binnen de isolatie wat het rendement nog extra verhoogt.
Geen verontreiniging van het sanitaire water Geen risico op het verontreinigen van sanitair water omdat er nergens in het zonneboilersysteem chemicaliën aanwezig zijn.
Toepassingen Van kleine tot grote warmwatersystemen voor privé, ruimteverwarming, industriële toepassingen en verwarming van zwembaden.
Garantie Op de zonnecollectoren : 10 jaar, Op het Inox ( RVS) opslagvat : 5 jaar, Op pomp en sturing : 2 jaar

 

Zonneboiler