De temperatuur van uw zwembadwater verhogen met SWIM-panelen

Met een SWIM- systeem wordt uw zwembadwater 4 tot 9°C warmer en verleng je uw zwemseizoen.

Een zwembad verwarmen met fosiele brandstof is een dure en milieubelastende aangelegenheid. Het gebruik van zonne-energie ligt dan ook voor de hand.
Via een circulatiepomp wordt het zwembadwater door deze panelen gepompt, waar het dan opgewarmd wordt door de zon. Het terugkerende water maakt dat de temperatuur van het zwembadwater stijgt met zo’n 4 à 9°C.

Het SWIM- systeem is op deze basis ontwikkeld, met een maximaal rendement, innoverend en bertrouwbaar. Voor een haalbare investering heb je een onuitputtelijke en gratis energiebron ter beschikking.

SWIM onderdelen :

1) SWIM absorbers:

De SWIM absorbers zijn holle polyethyleenplaten. Deze absorbers zijn bestand tegen gechloreerd water, zijn UV-bestendig, corrosievrij, onbreekbaar, vorstbestendig, geven weinig drukverlies ( van belang voor de pompinstallatie ) en vooral, zij hebben een heel hoog rendement.

 

 

2) Aansluitset:
het panelenvlak kan op verschillende manieren opgesteld worden al naargelang de plaats waar ze moeten komen. Voor de toevoer en de retour moet men steeds zorgen dat er diagonaal wordt aangesloten. Dit betekend bijvoorbeeld links onder in en rechts boven uit. Hierdoor wordt elk pnaleel optimaal doorstroomd.

3) Pomp en regeling: Men kan kiezen voor een manueel systeem dan moet men zelf kranen open en toe zetten. Men kan ook kiezen voor een automatisch systeem, dan plaatst men een sturing die bepaalde temperaturen gaat vergelijken in de panelen en het zwembad en alzo de pomp laat starten of stoppen.